Fem ting du kan gøre for at hjælpe dyrene

Informationsgrafik fra Dyrenes Alliance med budskabet 'Fem ting du kan gøre for at hjælpe dyrerne'. Billedet viser en hvid kanin, der bliver holdt på et bord, mens en person i hvid kittel forbereder en injektion.

Du er på rette vej!

Først og fremmest - hvor er du sej, at du er endt herinde på det her blogindlæg - det betyder, at du har en vilje til at hjælpe dyr, og det er nok det mest vigtige, hvis man vil gøre en forskel.

Vi ved, at det kan være uoverskueligt at sætte sig ind i, hvordan man bedst gør en forskel for dyrene. Du har måske tænkt over, hvad du kan gøre for dyrene og hvordan du kan bidrage til bedre dyrevelfærd eller hvordan du kan kæmpe for dyrs rettigheder. Derfor har vi samlet fem gode, simple og effektive måder til at gøre en forskel for dyrene.

Fem måder at gøre en forskel for dyrene på

1. Stop med at spise animalske produkter, og skift til plantebaseret kost

At være veganer  er en af de mest effektive måder at reducere dyrs lidelser på. Ved at stoppe med at købe animalske produkter, er du med til at sige stop til den måde dyr bliver behandlet på, og du hjælper til med at reducere efterspørgslen på animalske produkter. 

Hvordan kan plantebaseret kost hjælpe dyr?

Du kan læse meget mere om, hvordan de forskellige konventionelle landbrug er med til at forårsage lidelse for dyr. Du kan blandt andet læse om industrien bag bl.a. mælk, kyllinger eller se oversigten over vores anbefalede ressourcer.

2. Vælg vegansk når du handler personlig pleje, kosmetik og husholdningsprodukter

Vidste du, at rigtig mange produkter bliver testet på dyr? Det gælder blandt andet produkter indenfor personlig pleje, kosmetik og husholdningsprodukter. Når du køber ind, så kig efter mærker som ”vegansk” og ”cruelty-free” til at undersøge om produkterne er testet på dyr. Læs mere her.

3. Adoptér dyr – lad vær med at købe dem. 

Det er fantastisk, hvis du godt kan lide dyr, og har lyst til at hjælpe dem. Men overvej, hvordan du bedst kan hjælpe dem, for oftest er det ikke ved at få et kæledyr. Dyr, der bliver produceret med henblik på at blive solgt, har ikke nødvendigvis gode liv. Selvom dine intentioner måske er gode, bør du i stedet vælge at adoptere et dyr, der har brug for din hjælp.

Ved at spise plantebaseret kan du redde tusindvis af dyr i din livstid!

4. Brug din stemme for dyrene

Du kan gøre en kæmpe forskel for dyrene – ved at bruge din stemme. Fortæl dine venner og bekendte om, hvor stor en forskel de kan gøre, ved at spise plantebaseret, skriv under på underskriftsindsamlinger der forbedrer dyrs velfærd, og del opslag og artikler, der er med til at skabe opmærksomhed om dyrenes liv. Din stemme kan gøre en enorm forskel – og en endnu større forskel, hvis du også beder andre om at bruge deres stemme for dyrene.



5. Støt dyrevelfærdsorganisationer

Donér, bliv medlem, arbejd frivilligt eller skab opmærksomhed omkring organisationernes arbejde, for at forbedre dyrevelfærd. Selv den mindste støtte hjælper organisationerne med at skabe et bedre liv for dyrene. Ved at støtte organisationerne, på hvilken måde du end bedst kan, hjælper du med til at skabe en mere medfølende verden for alle dyr. 


Du kan også vælge at blive medlem af Dyrenes Alliance i dag og gøre en indsats for en mere medfølende verden for alle dyr.

Ved at indføre små ændringer i dit liv kan du gøre en enorm forskel for dyr. Du viser, at du er engageret i at gøre en forskel og støtte en livsstil uden lidelse. Lad os sammen arbejde for at forbedre livet for dyr og opbygge en mere medfølende fremtid for alle.

Forrige
Forrige

Anti-pels march: Aktivister kræver et forbud mod pelsindustrien

Næste
Næste

10 grunde til at blive veganer