Kickstart af Dyrenes Ambassadør

Dyrenes Ambassadør: Grønnere kantiner for en bedre fremtid

Tænk hvor fantastisk det ville være, hvis du kom på skolen eller arbejdet, og alt du kunne finde at spise i kantinen var planter! Tænk hvis du slet ikke behøvede at spørge “Er det her vegansk?” næsten på daglig basis, og hvis du ikke skulle være omringet af døde dyr, mens du spiser.

Det er lige præcis det mål som Dyrenes Alliances nyeste projekt, Dyrenes Ambassadør, har.

I dette projekt sætter vi fokus på kantinerne i Danmark, og hjælper dem med at blive grønnere og mere dyrevenlige. Vi ved, at der er mange unge mennesker derude, som brænder for at gøre en forskel for dyrene og planeten, og vi vil gerne gøre det så nemt som muligt for dem at gøre den største mulig forskel. Derfor vil vi starte med at holde workshops, hovedsageligt på ungdomsuddannelser, både for at sprede viden om veganisme og dyrerettigheder blandt de unge, og for at komme i kontakt med de elever som i forvejen er på den veganske rejse og kunne tænke sig at være en del af vores Dyrenes Ambassadør ungdomsfællesskab. Her arbejder vi sammen for grønnere kantiner og en bedre verden. 💚 

Dyrenes Ambassadør - Maya holder workshop på Roskilde Festival Højskole

Dyrenes Ambassadør er skudt i gang

Den 25. januar var jeg på Gefion gymnasium i indre København, hvor jeg holdte vores aller første workshop. Og selv om det var tidligt om morgenen, var eleverne meget engagerede. Det blev til en masse gode debatter og dybe samtaler, som hovedsageligt omhandlede etikken omkring dét at spise dyr, hvilket mange af de tilstedeværende aldrig rigtigt havde overvejet før. Og vi kunne se at mange, dog ikke alle, var meget modtagelige over for (og endda enige med) budskabet om at et liv uden at spise dyr ikke kun er muligt, men også vigtigt og nødvendigt. 


"Rigtig godt og interessant oplæg, som tvang eleverne til at forholde sig aktivt til nogle af deres egne værdier, som vi jo gerne vil have i filosofi."

- Jon, filosofilærer på Gefion gymnasium


Ugen efter blev den næste workshop afholdt. Denne gang gik turen til Roskilde Festival Højskole, og tilgangen var lidt anderledes. Workshoppen her fokuserede mere på aktivisme, og de forskellige slags aktiviteter man kan være med til som aktivist hos Dyrenes Alliance. Vi snakkede en del om dyrerettigheder, da det er grunden til, at vi laver aktivisme, og alle var oppe og stå og engagerede sig med det samme i de aktiviteter, vi havde forberedt. Vi lavede spektrumlinjer, rollespil og debatter i små grupper, og eleverne synes det var både hyggeligt og informativt.


"Jeg synes workshoppen var god og alsidig, og at eleverne selv blev draget meget i spil. Jeg tror de blev tilpas oplyste og provokerede."

- Freja, uderviser på Roskilde Festival højskole



Vi kan ikke få hænderne ned over at vores to første workshops har været sådan en succes! Det er virkelig spændende at se de unge mennesker debattere, og endda selv komme frem til konklusionen om, at der faktisk måske findes en anden og bedre måde at leve på, som ikke indebærer at vi slår dyr ihjel.

Vi glæder os til de næste mange workshops!

Du kan også booke et workshop her eller læse mere om Dyrenes Ambassadør her:

Forrige
Forrige

10 grunde til at blive veganer

Næste
Næste

Debatindlæg: Der mangler politisk mod og vilje til at lukke minkavl i Danmark