Fish Advisory Board: Mød holdet bag kampagnen Frie Finner

Fish Advisory Board: Det rådgivende udvalg bag kampagnen for fisks rettigheder

I Dyrenes Alliance har vi masser af seje og talentfulde aktivister, der ihærdigt kæmper for dyrs rettigheder - heriblandt kampen for fisk. Vi er super begejstrede for at kunne præsentere medlemmerne af Fish Advisory Board! Vores udvalg af passionerede aktivister, der brænder for at gøre en forskel for fisk og at rådgive om vores nye kampagne, Frie Finner. Siden opstarten på kampagnen i september sidste år har de mødtes regelmæssigt for at give feedback på sekretariatets kampagnearbejde og hjælpe til med at skabe vigtig aktivisme for livet under havoverfladen. Hvert enkelt medlem bringer deres helt egen perspektiv og særlige evner til boardet, hvor de arbejder sammen om at finde på ideer, give feedback og sætte kursen for vores kampagne. I dette indlæg kan du møde ansigterne bag Fish Advisory Board og læse om deres inspirerende rejse mod en bedre verden for fisk.


Mød Fish Advisory Board

 
Aileena er en del af Fish Advisory Board og kæmper for fisks rettigheder og velfærd

Aileena (hun/hende)

Jeg er en del af FAB, fordi jeg mener, at fisk ikke får den opmærksomhed, som de fortjener. Fiskene bliver ofte overset og alene, at man måler dem i vægt i stedet for individ, når det kommer til fiskeri, er enormt forskrækkende. Derfor vil jeg gerne være en del af bevægelsen og sørge for, at fisk bliver set som de smukke og fantastiske dyr, de er. 

I de sidste 2,5 år har jeg arbejdet meget for dyrene som koordinator og aktivist, og den erfaring bruger jeg også i FAB. Udover det er jeg uddannet som pædagog & sælger og har dermed lært at kommunikere på en professionel og empatisk måde, hvilket sikkert er gavnligt for vores arbejde. :)


Christian er en del af Fish Advisory Board og kæmper for fisks rettigheder og velfærd

Christian (han/ham)

Fisk bliver for det meste anset som en ressource og ikke som de fantastiske og seje individer, som de faktisk er. Igennem alt for lang tid har mennesket bare fisket løs, og det har så medført, at kun en lille procentdel af havets oprindelige fiskebestand er tilbage. Jeg er derfor en del af FAB for at være med til at rette op på dette problem, og give fisk en chance for at blive "hørt" 😉 Som marinbiolog specialiseret i fisk bidrager jeg med videnskabelige inputs og en masse viden om fisk og deres levemåde. Jeg har altid elsket havet og dets dyr og er derfor meget passioneret for at hjælpe til!


Maya brænder for at hjælpe fiskene og kæmper for deres rettigheder

Maya (hun/de)

Fisk er nogle fantastiske og undervurderede væsener, som er nogle af de vigtigste for alt liv på jorden. Desværre går de fleste mennesker ikke så meget op i, hvordan fisk har det, og derfor føler jeg, at Fish Advisory Board er en oplagt mulighed for at gøre en stor forskel for dem. Her bliver man en større del af DA’s fiskekampagne, hvis ultimative mål er at lukke fiskeindustrien, hvilket ville redde mange, mange millioner af liv. Det synes jeg helt sikkert er noget værd at arbejde for! ❤️

Nogle skills og interesser, som jeg bruger i relation med boardet, er min erfaring med outreach, min kæmpe passion for dyreret og min kreative side. Og det skader helt sikkert ikke at arbejde sammen med nogle fantastiske og lige så passionerede mennesker! 😉😍


Astrid er med i FAB for at gøre en forskel for fiskene

Astrid (hun/hende)

Jeg er med i Fish Advisory Board, fordi jeg gerne vil være med til at gøre en forskel for fisk, som oftest ikke ses som de følende væsner, de er. Jeg er 25 år, feminist og har været veganer siden 2016, og ville, som så mange veganere, ønske, at jeg var blevet det noget før. Det føles som det mest naturlige at stå op for dem, som ingen stemme har, og som ikke kan forsvare sig selv – alle dyr fortjener frihed!

Jeg er i gang med at færdiggøre min kandidat i Dansk ved Københavns Universitet, og hvor jeg i Fish Advisory Board gør mit bedste for at bidrage med mine sproglige og designmæssige kompetencer samt SoMe-erfaringer. At kæmpe for dyrs rettigheder er en af mine største passioner, og det er enormt berigende at være en lille del af et empatisk og hårdtarbejdende team som Fish Advisory Board. Jeg ser meget frem til alt det, som videre skal produceres til kampagnen Frie Finner og til fortsat at bruge min stemme på dyrenes vegne både online og offline.

- Hjertevarme og handlekraft!


Louise Anna er kampagneleder af Frie Finner og kæmper dagligt for fisks rettigheder

Louise Anna (hun/hende)

Fisk er en af de mest udsatte dyr i bevægelsen for dyrerettigheder, og jeg føler mig meget privilegeret og heldig over at få lov til at arbejde for en så vigtig sag som at give fiskene frie finner. Som kampagneleder for vores kampagne, Frie Finner, faciliterer jeg møderne i Fish Advisory Board. Jeg er så taknemlig for vores seje medlemmer i boardet, der har lyst til at dedikere deres tid og kreativitet til at give feedback, komme med inputs og hjælpe til med arbejdsopgaver inden for kampagnen. Som ansvarlig for en kampagne er det utroligt værdifuldt at have andre at sparre med om sine idéer og projekter, og så er vores møder sammen altid super varme og hyggelige.

 

Har du lyst til at være med?

Er du ung, og kunne du tænke dig at kæmpe for en bedre verden for fisk? Så ansøg om at komme med i vores Fish Advisory Board! Vi holder møde hver anden uge på Google Meet, og der er ingen krav til dine kompetencer - så længe du brænder for at være en stemme for fiskene.

Forrige
Forrige

Pesketar eller plantebaseret?

Næste
Næste

Frihed forude, hav i sigte: Spækhuggeren Lolita bliver sat fri