Formålsparagraf

Dyrenes Alliance er en ungdomsforening og udfører primært arbejde for og med børn og unge.
Dyrenes Alliances langsigtede formål er gennem oplysning og lovlige protester at påvirke samfundet til at anerkende dyr som værende levende, følende individer, som har krav på rettigheder. På vejen mod dette mål vil Dyrenes Alliance arbejde for enhver forbedring af dyrs vilkår.

Metoden til at opnå dette sker gennem:

  • forpligtende fællesskaber
  • udelukkende lovlige aktiviteter
  • aktivisme, der understøttes af research fra førende forskningsorganisationer i bevægelsen (landsforeningen kan altid henvise til research fra førende forskningsorganisationer i bevægelsen)

Introduktion

Dyrenes Alliance er en forening for dig der ønsker en bedre verden for dyr og som har lyst til at møde andre der brænder for samme sag. Vi er en forening af og for unge dyrevenner og vi uddanner og styrker vores medlemmers handlekraft i deres arbejde for dyrs rettigheder.

Vi er på gaden og lave aktiviteter, afholder workshops, arrangerer foredrag og sociale arrangementer og vi har lokalforeninger over hele landet – så uanset hvor du bor kan du møde andre unge med samme interesse som dig og være med til at gøre en forskel.

Vores arbejde er den praktiske udfoldelse af vores formål, som er at støtte unge danske dyrevenner i deres arbejde for at skabe en bedre verden for dyr. Vi ønsker at uddanne og dygtiggøre vores medlemmer sådan at de kan blive endnu stærkere fortalere for dyr.

Hvad laver vi konkret

Dyrenes situation i verden i dag kræver forandring på flere niveauer af samfundet. I Dyrenes Alliance får du mulighed for at træne de nødvendige redskaber til effektivt at engagere og inspirere andre til at træffe dyrevenlige valg. Uanset om det er at blive veganer, vegetar eller at reducere sit kødforbrug, er det muligt for alle at gøre noget for at hjælpe dyr og tage skridt i den rigtige retning. Vi står sammen om visionen for et samfund med respekt for dyrs grundlæggende rettigheder. Vi vil skabe forandringen igennem stærke lokalafdelinger og dygtige medlemmer.

Vi har en stærk lokal tilstedeværelse: I alle lokalafdelinger er vores medlemmer enormt aktive og på gaden flere dage om ugen for at tale dyrenes sag. Vi får også det dyreetiske budskab igennem i pressen ved at få trykt holdninger i debatsektionen, kronikker, få budskabet igennem i medierne, laver events som pressen dækker. Ligeledes er vi aktive på sociale medier, som giver en unik mulighed for at nå ud til tusindvis som ellers ville være svære at nå. Også her er vi med til at sætte dagsordenen og præge debatten om dyrs rettigheder.

Demokrati, foreningsliv og det sociale

Som aktivt medlem i Dyrenes Alliance får du rig mulighed for at få indflydelse på arbejdet i lokalforeningerne – vi er en forening der lægger stor vægt på demokrati og medbestemmelse. Igennem engagement i lokalforeningerne har man mulighed for at præge foreningens arbejde.

Nogle støtter op som medlemmer, mange vælger også at støtte arbejdet som aktive. Vi er knyttet sammen af vores interesse i at skabe en anden verden for dyr og vi arbejder hårdt og dedikeret for at nå dertil. Vi har dog også stort fokus på sociale arrangementer og fællesskabet. Mange unge dyrevenner har et stærkt ønske om at møde ligesindede. Dyrenes Alliance er, udover alt det arbejde vi udfører, også en social platform og interessefællesskab. Vi mødes både på gaden og til workshops og til sociale arrangementer hvor vi bare hygger os og lærer andre unge at kende som har meget til fælles. Vi skaber grobund for et stærkt fællesskab og mange af vores medlemmer har fået stærke venskaber igennem foreningslivet i Dyrenes Alliance.

Vi ønsker at styrke vores tilstedeværelse overalt i Danmark sådan at ligegyldig hvor du bor kan du blive en del af en progressiv bevægelse for dyrs rettigheder og møde andre ligesindede. Så hvis du er enig i ideen om dyrs grundlæggende rettigheder og gerne vil møde andre unge dyrevenner, så er DA lige noget for dig. Sammen ændrer vi verden.

6528295B-A31E-4CFF-9113-97B36556EE10

1A71BD9B-1E3F-4ABA-8A9F-F5894996853C

373B138F-BFC4-4414-9CE1-889F9D58673C

A998FAB8-C899-4833-A14E-F9A4D107862B