Hvert år dør over 40 millioner dyr for mode

Ræve, mink og kaniner opdrættes på pelsfarme, hvor deres naturlige behov på ingen måde tilfredsstilles.

De lever i bure, hvor de dårligt kan bevæge sig, bliver sindssyge af stress og kedsomhed og udvikler stereotyp adfærd, hvor de f.eks. går frem og tilbage i buret hele tiden. Skader fra kamp og selv-lemlæstelse bliver ikke behandlet og dyr, der er døde af deres skader får lov at blive liggende i buret blandt de andre eller bliver blot smidt ud. De unaturlige forhold i burene på rævefarmene har fået hver femte hunræv til at dræbe sine egne unger.

Efter et liv med mishandling dræbes dyrene for at blive til mode. Ræve dræbes ved høj strøm gennem mund og endetarm, der forårsager store smerter før ræven dør af et hjerteanfald.

Mink dræbes ved gasning eller kvælning, men nogle lammes kun og bliver flået levende.

Dyr dræbt med fælder bruges også til pelse og pelsdetaljer. De fanges i f.eks. rævesakse, der ikke dræber med det samme så dyret ligger i voldsomme smerter i flere dage, til de bliver fundet og trampet ihjel eller får brækket halsen.

Fælder ved ikke, hvilke dyr de skal fange, så derfor ender mange andre dyr også i fælderne: Tamme hunde og katte, hjorte, fugle og truede dyrearter. Disse smides blot væk som skrald.

Men hunde og katte bliver ikke altid kasseret, når der skal bruges pels. Meget af den pels, der sælges er hund og kat; skjult under navne som kanin og ræv. Hunderacer som schæfer og chow stikkes eller tæskes til døde, mens katte blive kvalt i løkker.

Hunde og katte pels er forbudt i Danmark, Italien og USA, men pelsen når alligevel til de danske butikker, der endnu sælger pels.

Sæler dræbes også for moden. Når en sælunge er 12 dage er det lovligt at slå den ihjel. Dette gøres med rifler og ishakker, der smadrer kraniet. Obduktioner af døde sæler viste at ca. hver 4 sæl flås levende, fordi dyret ikke har været i stand til at gøre modstand, men uden at være dødt.