Hvert andet år bliver der i Berlin afholdt en konference for sundhedsprofessionelle og sundhedsstuderende omhandlende plantebaseret kost. Konferencen hedder VegMed og blev i år afholdt d. 20.-22. april 2018.

Jeg fik en billet via Dyrenes Alliance og var så heldig at deltage sammen med nogle af mine medstuderende, som alle interesserer sig for forebyggende medicin. 

Vegmed bjorgvegmed sal

 

 

 

 

 

 

På konferencen var der både læger, diætister og forskere, der holdt oplysende oplæg omkring deres bud på, hvordan man kan hjælpe befolkningen eller ens patienter med at tage bedre valg for deres sundhed.

Nogle af de oplægsholdere, der vakte mest begejstring hos mig og de andre medicinstuderende, jeg var afsted med, var bl.a. Neal Barnard og Brenda Davis. Både Neal Barnard og Brenda Davis holdt oplæg omkring kroniske sygdomme og hvordan man kan forebygge og i nogle tilfælde behandle dem. Nogle af de emner, de kom ind på, var bl.a. hvordan plantebaseret eller en vegansk kost kan hjælpe patienter med vægttab, forbedre bloodflowet i blodkarrene, sænke LDL (det ”dårlige” kolesterol) og hjælpe diabetikere med at kontrollere deres HbA1c (langtidsblodglukose). 

Neal Barnard er læge og stifter af Physicians Committe for Responsible Medicine.

Neal Barnard er læge og stifter af Physicians Committe for Responsible Medicine

vegmed brenda

Brenda Davis er ernæringsekspert og leder af Diabetes Wellness Research Projekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var inspirerende at tilbringe en weekend med ligesindede, der kunne bekræfte ens tro på, at plantebaseret kost har en fremtid – også inden for medicin.

Jeg glæder mig meget til at se den fremtidige udvikling inden for dette område og håber på, at når jeg er færdiguddannet læge, vil der være flere klinikker, som forsøger at hjælpe kronikere med at forbedre deres livskvalitet igennem deres kost.

– Björg, regional koordinator for Dyrenes Alliance på Fyn

 

På konferencen var der flere medicinstuderende fra andre lande, som også var kommet for at lære mere om plantebaseret ernæring, og det var dejligt at mærke, at man ikke var den eneste sundhedsstuderende, der virkelig tror på fremtiden for forebyggende medicin.

På konferencen var der flere medicinstuderende fra andre lande, som også var kommet for at lære mere om plantebaseret ernæring, og det var dejligt at mærke, at man ikke var den eneste sundhedsstuderende, der virkelig tror på fremtiden for forebyggende medicin.

Der var selvfølgelig masser af lækker vegansk mad på konferencen samt andre organisationer som ligesom Dyrenes Alliance forsøgte at udbrede folks viden om plantebaseret mad og hvordan det gavner sundhed, miljø og dyrevelfærd.