15940591_10157990576660632_1696672804740453800_n

 

I sidste måned deltog jeg blandt som en af fem repræsentanter fra Dyrenes Alliance i Animal Rights National Conference (ARNC) i Washington DC. ARNC er en dyreretskonference, hvor nogle af de største og stærkeste aktører indenfor dyreret deltager – nogle af dem med oplæg og workshops og andre med boder, hvor de fortæller om deres arbejde. Der var nok at se til i de tre dage konferencen varede. Vores dag startede som oftest kl 8.30 med noget morgenmad og så var der workshops fra kl 9 til sent om aftenen. Efter aftensmaden var der desuden en “networking reception”, hvor man havde mulighed for at snakke med nogle af de andre aktivister. Der var nok at lave, for hvis man ikke lige var til en af de spændende workshops, der blev holdt, gik man rundt og snakkede med repræsentanterne fra de forskellige organisationer og foreninger eller networkede med andre aktivister om aftenen.

Formålet med at deltage i konferencen var at blive bedre og mere effektive aktivister og der var masser af inspiration og ny viden at hente! Til workshopene kunne vi bl.a. lære mere om, hvordan man koordinerede en begivenhed, hvordan man inspirerede de frivillige eller hvordan man blev bedre til at snakke med vores målgruppe. Oplæggene blev holdt af erfarne aktivister og gav mange gode ideer til vores arbejde i Danmark. Til networking arrangementet fik man også en del kontakter til aktivister andre steder fra, som kunne dele ud af deres erfaringer så vi kunne lære af, hvad der har fungeret for dem, og hvad der ikke har.
Man kunne tydeligt mærke til konferencen at det her er en bevægelse, hvor folk er mere end villige til at hjælpe andre. De andre foreninger og organisationer deler gerne ud af deres materialer, som kan være meget lærerigt og inspirerende for os at læse og det er en stor hjælp for en lille forening som vores.

Det giver en helt særlig energi at være omringet af så mange mennesker, som tror på det samme som dig og kæmper for de samme ting. Det er en reminder om at vi ikke er alene i den her kamp og at der er folk, der laver præcis de samme ting som os mange andre steder i verden og sparker røv mens de gør det!

Derudover var det ret sejt, at finde ud af, hvor mange mennesker, der egentlig kendte til vores arbejde i lille Danmark. Vores forening fik meget ros og det var endnu engang en bekræftelse i at det arbejde vi gør er godt og effektivt men ikke mindst vigtigt!
Efter weekenden følte jeg mig inspireret og selvsikker nok til at tage hjem med al den viden og kampgejst og igangsætte planlægningen for i hvert fald 15 arrangementer i Odense for de kommende måneder. Det er hårdt arbejde, men utrolig givende og jeg véd at andre steder i verden gør mine kollegaer et utrætteligt arbejde for at gøre verden til at bedre sted for dyrene.

– Björg, regionalkoordinator for Dyrenes Alliance på Fyn